Sposób przygotowania:
Makaron smażony z warzywami po kantońsku
Makaron gotujemy we wrzącej wodzie przez około 2-3 minuty. Następnie odcedzamy, opłukujemy go pod zimną, bieżącą wodą i ponownie dobrze odcedzamy. W ogrzanym woku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Wrzucamy makaron do woka. Smażymy i mieszamy przez 1-2 minuty. Odcedzamy i odstawiamy. Następnie rozgrzewamy resztę oleju w woku i wrzucamy mięso. Smażymy i mieszamy przez 2-3 minuty. Dodajemy kapustę, kiełki bambusa, cebulę i fasolkę. Wszystko smażymy i mieszamy przez 1-2 minuty. Następnie dodajemy sos sojowy, sherry i cukier. Składniki dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy makaron. Całość musimy dobrze wymieszać. Przekładamy do miseczek i posypujemy pietruszką. Podajemy natychmiast.