Sposób przygotowania:
Makaron w sosie koperkowym z tuńczykiem i jajkiem
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy ją na patelni, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość zalewamy bulionem i zagotowujemy. W tym czasie jajka kroimy w kostkę, a śmietanę mieszamy z mąką, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Do śmietany dodajemy 2-3 łyżki gorącego bulionu i mieszamy. Śmietanę wlewamy do bulionu i szybko mieszamy, żeby się nie zważyła. Zagotowujemy ją, ale na wolnym ogniu. Wówczas dodajemy posiekany koperek i doprawiamy sos do smaku. Do sosu dodajemy odsączonego z zalewy tuńczyka i jeszcze chwilkę podgrzewamy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Na talerz wykładamy makaron, polewamy go przygotowanym sosem i posypujemy posiekanym jajkiem. Danie można posypać również świeżym koperkiem. Życzę smacznego :)