Sposób przygotowania:
Makaron z białym serem :
W dużym garnku zagotować wodę z łyżką oliwy i solą . Wrzucić makaron i ugotować go al dente . Odcedzić . W czasie gotowania makaronu pokroić wędzonkę w paseczki , a potem w kostkę . Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i smażyć na rumiano wędzonkę . Dodać masło i rozpuścić je . Wyłożyć makaron na talerz , posypać pokruszonym serem i okrasić wędzonką z tłuszczem ( polać ). Osobno podać śmietanę , sól i pieprz .Każdy doprawi sobie wtedy danie indywidualnie.
Tym razem ugotowałam makaron tagliatelle kolorowy – po prostu ładnie się komponuje kolorystycznie.
Tym razem ugotowałam makaron tagliatelle kolorowy – po prostu ładnie się komponuje kolorystycznie.
Doro
Jojo
kinga
elzbieta8960
Natala1210
Śliweczka
luna
mamqa
Jako dziecko jadłam dokładnie takie samo zestawienie :) Chyba wybiorę się do polskiego sklepu po twaróg żeby swojemu dziecku zrobić takie pyszności :)