Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Makaron z boczkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Makaron z boczkiem i cebulą

Makaron z boczkiem i cebulą

Składniki:

Makaron z boczkiem i cebulą

 

  • 35 dag makaronu świderki
  • 10 dag wędzonego boczku, pokrojonego w paski
  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 7 dag sera Pizzarella, startego
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron z boczkiem i cebulą
Boczek smażymy w połowie oliwy przez parę minut, dodajemy cebulę i smażymy jeszcze 3 minuty. Wlewamy bulion, dodajemy czosnek, paprykę, sól, pieprz i zagotowujemy. Dodajemy ser, mieszamy aż się rozpuści. Makaron gotujemy al dente, podajemy z sosem. 

Tagi:

makaron sery ser