Sposób przygotowania:
Makaron z delikatną polędwiczką
Pomidory umyć, naciąć krzyżyki u podstawy, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w większe cząstki. Zioła umyć, osuszyć. Do wysokiego pojemnika wlać bulion, dodać zioła i zmiksować wszystko na gładką pastę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso, smażyć przez 3minuty, doprawić solą i pieprzem. Wyjąć mięso. Włożyć pomidory, poddusić. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z winem i śmietaną, gotować przez 5minut. Do pomidorów dodać mięso, pastę ziołową i ser żółty, wymieszać, zagotować. Wrzucić makaron, wymieszać i podawać na gorąco.