Sposób przygotowania:
Makaron z dorszem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy na durszlaku ,a następnie przesypujemy do miski.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Filet opłukujemy ,przekładamy do miski, dodajemy zioła i pieprz, odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i smażymy rybę z obu stron po 3 minuty.Przekładamy na talerz.Do rondelka wlewamy 1 łyżkę oleju i smażymy cebulę przez 2 minuty,następnie wlewamy sos pomidorowy, dodajemy sól, pieprz, czosnek i cukier, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut . Gotowy sos wlewamy do miski , gdzie znajduje się makaron, mieszamy i wykładamy na talerz , obok ryby. Makaron posypujemy serem,starym na tarce o małych oczkach.Smacznego.