malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Makaron z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie jest proste w wykonaniu, bo nie trzeba do niego dużo składników i przypraw. Przy czy jest tanie wykonaniu.

Makaron z grzybami

Składniki:

Makaron z grzybami

 

  • 1/2 szklanki makaronu drobnego typu zacierki,
  • 2 garście makaronu typu wstążki,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka suszonych pomidorów z oliwy,
  • 1/2 kg grzybów,
  • 1 szklanka śmietany kremówki,
  • 5 dag sera żółtego startego,
  • 4 łyżki kukurydzy,
  • 1 cebula.

Sposób przygotowania:

Makaron z grzybami
Makaron gotujemy na półtwardo, przelewamy zimną wodą. Cebulę siekamy, smażymy z pokrojonymi grzybami, dodajemy posiekane pomidory, dusimy, solimy, pieprzymy, wlewamy śmietanką, dusimy, dodajemy ser, solimy, pieprzymy, wrzucamy kukurydzę oraz makaron. Danie chwilę dusimy a następnie podajemy od razu gorące.