Sposób przygotowania:
makaron z kiełbasą i pieczarkami
Do garnka wlewamy wodę, solimy i zagotowujemy. Do gotujacej wody dodajemy makaron i gotujemy na pół miękko. Ugotowany makaron odlewamy polewamy zimną wodą. I wykładamy do naczynia żaroodpornego.
Kielbasę kroimy w talarki ( nie cienkie i nie za grube) i podsmażamy na patelni. Cebulę obieramy, przekrowujemy na pół i kroimy w pół plasterki.
Dodajemy do kiełbasy i dusimy ją podlewając sokiem z papryki marynowanej.
Pieczarki myjemy i gotujemy ok 20 minut.
Naspnie kroimy i dodajemy na patelnię do cebuli z kiełbasą.
Dusimy razem wszystko. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Podlewamy sokiem z papryki.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy, pieprzymy i mieszamy wszystko dokładnie.
Makaron polewamy ketchupem- nie dużo. Na to wykładamy nadzienie z kiełbasy i cebuli. Rwiemy na kwałaki ser mozarella i posypujemy zapiekankę.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30 minut.
Podajemy z ketchupem
Smacznego
Kielbasę kroimy w talarki ( nie cienkie i nie za grube) i podsmażamy na patelni. Cebulę obieramy, przekrowujemy na pół i kroimy w pół plasterki.
Dodajemy do kiełbasy i dusimy ją podlewając sokiem z papryki marynowanej.
Pieczarki myjemy i gotujemy ok 20 minut.
Naspnie kroimy i dodajemy na patelnię do cebuli z kiełbasą.
Dusimy razem wszystko. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Podlewamy sokiem z papryki.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy, pieprzymy i mieszamy wszystko dokładnie.
Makaron polewamy ketchupem- nie dużo. Na to wykładamy nadzienie z kiełbasy i cebuli. Rwiemy na kwałaki ser mozarella i posypujemy zapiekankę.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30 minut.
Podajemy z ketchupem
Smacznego