Sposób przygotowania:
makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym
jajka roztrzepać razem z oliwą, wymieszać z mąką i szczyptą soli. Zagnieść ciasto, przykryć i odstawić. Szpinak sparzyć, odcisnąć i posiekać. Na rozgrzanym maśle przesmażyć obrany i posiekany czosnek, dodać szpinak, wlać kremówkę i dusić razem 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem i gałką. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, solą, tymiankiem, oregano,bazylią i papryką. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej kurczaka, następnie dodać przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na dość szerokie wstążki. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować razem około 5 minut, następnie osączyć, wymieszać z kurczakiem i sosem szpinakowym.