ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Makaron z kurkami i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sezon grzybowy w pełni, danie zatem idealnie pasuje do pory roku. Polecam!

Makaron z kurkami i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z kurkami i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kurkami i szpinakiem
Kurki oczyszczamy, kroimy na kawałki, solimy, smażymy na maśle. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrażamy w rondelku, solimy, dusimy przez ok 10-15 minut. Dodajemy przyprawy (kumin, paprykę,pieprz) i dusimy kolejną chwilę. Dodajemy jogurt, doprowadzamy do wrzenia, mieszamy z makaronem. Makaron z sosem szpinakowym wykładamy na talerz, na wierzch układamy kurki. Smacznego!
Makaron z kurkami i szpinakiem
Kurki płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą aby usunąć piasek.
Makaron z kurkami i szpinakiem
Grzyby podsmażone na maśle smakują wyśmienicie.
Makaron z kurkami i szpinakiem
Egzotyczne przyprawy nadają całości charakteru.
Makaron z kurkami i szpinakiem
Makaron mieszamy z sosem szpinakowym i podajemy z dodatkiem kurek smażonych w maśle.