Sposób przygotowania:
Lasagne z mięsem mielonym
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy mięso i dusimy około 10 minut.
Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy - paprykę, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz i sól. Znów dusimy przez około 10 minut. Rozpuszczamy na patelni dwie łyżki masła. Dodajemy mąkę i mleko, dobrze roztrzepujemy i zagotowujemy.
Przyprawiamy pieprzem, gałką i solą.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwy: makaron, sos, mięso, makaron, sos, mięso, makaron, sos, starty żółty ser.
Pieczemy przez około pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy - paprykę, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz i sól. Znów dusimy przez około 10 minut. Rozpuszczamy na patelni dwie łyżki masła. Dodajemy mąkę i mleko, dobrze roztrzepujemy i zagotowujemy.
Przyprawiamy pieprzem, gałką i solą.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwy: makaron, sos, mięso, makaron, sos, mięso, makaron, sos, starty żółty ser.
Pieczemy przez około pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.