Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z mięsem i czerwoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Makarom z mięsem i warzywami to sycące smaczne danie.

Makaron z mięsem i czerwoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z mięsem i czerwoną kapustą

 

  • 40-50 dag gotowanego mięsa z kurczaka
  • 1 por
  • 30-40 dag kapusty czerwonej
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 20-25 dag pieczarek brązowych
  • 1-2 pomidory
  • 30 dag makaronu rotelle
  • 3 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy
  • posiekany szczypiorek

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem i czerwoną kapustą
Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Kapustę drobno posiekać i ugotować na pół miękko w wodzie z dodatkiem soli i octu, osączyć, odcisnąć z wody. Na rozgrzanym smalcu podsmażyć drobno posiekany por i pokrojone pieczarki, dusić przez 5 minut. Następnie dodać mięso, kapustę, obrane ze skórki, oczyszczone z nasion pomidory. Wymieszać i dusić około 5-8 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Makaron rotelle ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, ułożyć porcje mięsa, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Makaron z mięsem i czerwoną kapustą
Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę
Makaron z mięsem i czerwoną kapustą
Drobno posiekany por podsmażyć na rozgrzanym smalcu
Makaron z mięsem i czerwoną kapustą
Dodać pokrojone pieczarki dusić przez 5 minut
Makaron z mięsem i czerwoną kapustą
Następnie dodać mięso kapustę pomidory dusić przez kilka minut