Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Makaron z warzywami i mięsem to smaczne i pożywne danie.

Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, wymieszać z przyprawą do gyrosa i oliwę, przykryć i odłożyć przynajmniej na 1/2 godziny w chłodne miejsce. Następnie wyłożyć na rozgrzaną patelnię, podsmażyć. Przełożyć do rondla, wlać 1 szkl wody, dusić do miękkości. W międzyczasie na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę pieczarki, dynię i bakłażan. Połączyć z mięsem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i papryką, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, polać sosem z mięsem i warzywami, podawać.
Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią
Pokrojone mięso wymieszać z przyprawą do gyrosa i oliwą
Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią
Zrumienić na patelni i przełożyć do rondla
Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią
Na maśle podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki bakłażan i dynię
Makaron z mięsem, pieczarkami i dynią
Połączyć z mięsem dodać śmietanę wymieszaną z mąką i papryką zagotować