Sposób przygotowania:
Makaron z papryką, fetą i oliwkami
Cebulkę obieram, drobno siekam. Na oliwie podsmażam posiekaną cebulkę aż się lekko zeszkli, dodaję posiekany czosnek, chwilę jeszcze smażę. Dodaję pokrojoną w paseczki paprykę i smażę około 5 minut. Dodaję pomidory z puszki lub obrane pomidory pokrojone w ćwiartki.
Gotuję do momentu aż papryka stanie się miękka. Wsypuję wtedy ugotowany makaron. Dodaję posiekaną bazylię, pokrojony w kostkę ser feta i posiekane w plasterki oliwki.
Całość mieszam, aż składniki się połączą.
Gotuję do momentu aż papryka stanie się miękka. Wsypuję wtedy ugotowany makaron. Dodaję posiekaną bazylię, pokrojony w kostkę ser feta i posiekane w plasterki oliwki.
Całość mieszam, aż składniki się połączą.