Sposób przygotowania:
Makaron z pieczarkami i polędwiczką wiep
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, dymkę pokroić w cienkie krążki.
Oliwę rozgrzać, wrzucić posiekany czosnek, cebulę i zioła włoskie. Dusić 2 minuty nie przerywając mieszania. Dodać mięso, podsmażyć na dużym ogniu. Wrzuć pieczarki i dymkę, całość smażyć jeszcze minutę, zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Odmierzyć 1/2filizanki wody, w której gotował się makaron, wlać na patelnię. Dodać śmietanę, mleko, sok i skórkę z cytryny, zagotować, mieszając. Przyprawić pieprzem. Przełożyć do mięsa z grzybami i dymką.
Makaron odcedzić, osączyć na sitku, dodać do potrawki, wymieszać.
Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, dymkę pokroić w cienkie krążki.
Oliwę rozgrzać, wrzucić posiekany czosnek, cebulę i zioła włoskie. Dusić 2 minuty nie przerywając mieszania. Dodać mięso, podsmażyć na dużym ogniu. Wrzuć pieczarki i dymkę, całość smażyć jeszcze minutę, zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Odmierzyć 1/2filizanki wody, w której gotował się makaron, wlać na patelnię. Dodać śmietanę, mleko, sok i skórkę z cytryny, zagotować, mieszając. Przyprawić pieprzem. Przełożyć do mięsa z grzybami i dymką.
Makaron odcedzić, osączyć na sitku, dodać do potrawki, wymieszać.