Sposób przygotowania:
Makaron z potrawką ze skrzydełek
Skrzydełka umyć, osuszyć i pokroić na części w zgięciach
Najcieńsze odłożyć np. do ugotowania wywaru.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić oprószone papryką skrzydełka i podsmażyć.
Warzywa pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki.
Dodać je do podsmażonych skrzydełek i od czasu do czasu podsmażyć.
Dodać przyprawy, podać 150 ml wody i dusić do miękkości.
Gdy skrzydełka i warzywa są miękkie dodać pomidory, które wcześniej należy pokroić na kawałki.
Chwilę całość dusić.
Mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić nią sos.
W trakcie duszenia się potrawki ugotować all dente makaron.
Gotową potrawkę podawać z ugotowanym makaronem.
Najcieńsze odłożyć np. do ugotowania wywaru.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić oprószone papryką skrzydełka i podsmażyć.
Warzywa pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki.
Dodać je do podsmażonych skrzydełek i od czasu do czasu podsmażyć.
Dodać przyprawy, podać 150 ml wody i dusić do miękkości.
Gdy skrzydełka i warzywa są miękkie dodać pomidory, które wcześniej należy pokroić na kawałki.
Chwilę całość dusić.
Mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić nią sos.
W trakcie duszenia się potrawki ugotować all dente makaron.
Gotową potrawkę podawać z ugotowanym makaronem.
kasiunia11