zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Makaron z potrawką ze skrzydełek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

danie z makaronem ..............

Makaron z potrawką ze skrzydełek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z potrawką ze skrzydełek

 

Sposób przygotowania:

Makaron z potrawką ze skrzydełek
Skrzydełka umyć, osuszyć i pokroić na części w zgięciach
Najcieńsze odłożyć np. do ugotowania wywaru.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić oprószone papryką skrzydełka i podsmażyć.
Warzywa pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki.
Dodać je do podsmażonych skrzydełek i od czasu do czasu podsmażyć.
Dodać przyprawy, podać 150 ml wody i dusić do miękkości.
Gdy skrzydełka i warzywa są miękkie dodać pomidory, które wcześniej należy pokroić na kawałki.
Chwilę całość dusić.
Mąkę rozmieszać z wodą i zagęścić nią sos.
W trakcie duszenia się potrawki ugotować all dente makaron.
Gotową potrawkę podawać z ugotowanym makaronem.
Makaron z potrawką ze skrzydełek
Warzywa pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki. Dodać je do podsmażonych skrzydełek i od czasu do czasu podsmażyć..
Makaron z potrawką ze skrzydełek
Gdy skrzydełka i warzywa są miękkie dodać pomidory, które wcześniej należy pokroić na kawałki..