Sposób przygotowania:
Makaron z rukolą i pulpecikami
Mięso umieszczamy w misce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa. W dalszej kolejności dodajemy przyprawy oraz kaszę. Tak przygotowane składniki dokładnie mieszamy. Z gotowej masy formujemy małe pulpeciki (wielkość podobna jak przy formowaniu klusek śląskich). Uformowane kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju do zrumieniania. Usmażone wyjmujemy. Między czasie gotujemy makaron. Gotowy odcedzamy. Na oddzielnej patelni rozgrzewamy 3-2 łyżki tłuszczu. Cebule kroimy w kostkę i delikatnie rumienimy na oleju. Do gotowej dodajemy rukolę. Gdy ta zmniejszy swoją objętość dodajemy do niej wcześniej przygotowane pulpeciki. Całość podgrzewamy razem i doprawiamy do smaku. Na koniec do całości wsypujemy ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy i porcjujemy na talerze.