ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Makaron z sosem czosnkowym i zieleniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe spaghetti dla miłośników szpinaku.

Makaron z sosem czosnkowym i zieleniną

Składniki:

Makaron z sosem czosnkowym i zieleniną

 

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • 2 jajka
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem czosnkowym i zieleniną
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do rondelka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, rozgrzewamy. Kawałki zamrożonego szpinaku wrzucamy na oliwę i trzymamy pod przykryciem do momentu aż szpinak nie rozmrozi się. Wtedy doprawiamy go solą i pieprzem i dusimy, Koperek, szczypiorek oraz natkę myjemy pod bieżącą wodą. Siekamy bardzo drobno. Dodajemy do szpinaku i nadal dusimy wszystko razem. Po ok. 10 – 15 minutach dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy je i solimy. Wlewamy je do rondla ze szpinakiem oraz z zieleniną. Mieszamy aż zgęstnieje. Makaron wykładamy na talerze, na wierzch nakładamy zielony sos. Smacznego!