Sposób przygotowania:
Makaron z sosem czosnkowym i zieleniną
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Do rondelka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, rozgrzewamy. Kawałki zamrożonego szpinaku wrzucamy na oliwę i trzymamy pod przykryciem do momentu aż szpinak nie rozmrozi się. Wtedy doprawiamy go solą i pieprzem i dusimy, Koperek, szczypiorek oraz natkę myjemy pod bieżącą wodą. Siekamy bardzo drobno. Dodajemy do szpinaku i nadal dusimy wszystko razem. Po ok. 10 – 15 minutach dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy je i solimy. Wlewamy je do rondla ze szpinakiem oraz z zieleniną. Mieszamy aż zgęstnieje. Makaron wykładamy na talerze, na wierzch nakładamy zielony sos. Smacznego!