dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Makaron z pieczarkami i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z kurczakiem, duszonymi pieczarkami i szpinakiem. Idealny na podwieczorek dla całej rodziny.

Makaron z pieczarkami i szpinakiem

Składniki:

Makaron z pieczarkami i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami i szpinakiem

Krok 1

Makaron z pieczarkami i szpinakiem
Kurczaka przyprawiamy, oprószamy mąką i smażymy.

Filet płuczemy i osuszamy. Kroimy w małe kawałki. Oprószamy przyprawą do kurczaka, a następnie obsypujemy mąką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Makaron z pieczarkami i szpinakiem
Całość dusimy na oliwie do miękkości pieczarek.

Cebulę siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy posiekany czosnek, a następnie pokrojone pieczarki. Całość dusimy.

Krok 3

Makaron z pieczarkami i szpinakiem
Do pieczarek dodajemy szpinak, kurczaka i dusimy do miękkości.

Do pieczarek dodajemy pokrojony szpinak. Dodajemy kurczaka i doprawiamy do smaku. Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy śmietanę, mieszamy i chwilę gotujemy. Dodajemy ugotowany makaron. Całość mieszamy i podajemy. Smacznego!