Sposób przygotowania:
Makaron z sosem pomidorowym,
Makaron gotujemy w garnku z dużą ilością wody , al dente, odcedzamy na durszlaku.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Pomidory suszone odsączamy z nadmiaru oleju, dwa pozostawiamy w całości a pozostałe kroimy w paski.Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy na połówki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Ser ścieramy na tarce o małych oczkach.Do rondla wlewamy olej , wsypujemy cebulę i mieszając smażymy przez 3 minuty. Następnie wlewamy pomidory z puszki, dodajemy 2 plastry pomidorów suszonych oraz sól, pieprz, cukier, oregano. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut.Odcedzony ciepły makaron przesypujemy do garnka w którym się gotował i dodajemy do niego gotowy sos pomidorowy, składniki mieszamy.Makaron wykładamy na talerz, posypujemy oliwkami, paskami suszonych pomidorów, serem i dekorujemy listkami bazylii.