Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron ugotuj al dente. Pora, cukinię pokój w krążki, pomidory i czosnek w drobną kostkę.

Makaron z warzywami

Składniki:

Makaron z warzywami

 

  • 300g makaronu dowolnego typu
  • biała część pora
  • 100g mrożonego groszku
  • 4 pomidory (mogą być z puszki)
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe cukinie
  • 200ml śmietanki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami
Makaron ugotuj al dente. Pora, cukinię pokój w krążki, pomidory i czosnek w drobną kostkę. Pora i groszek ugotuj w wodzie. Na patelni roztop masło, usmaż cukinię, czosnek i pomidory. Wlej śmietanę, koncentrat pomidorowy. Dodaj makaron i resztę składników.