zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Makaron z wołowiną i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orientalne danie z makaronem

Makaron z wołowiną i warzywami

Składniki:

Makaron z wołowiną i warzywami

 

  • 250 g wołowiny
  • 100g makaronu ryżowego wstążki
  • 1 marchew
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 cebulki dymki
  • 5 pieczarek
  • Marynata: 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju ryżowego, pieprz
  • Sos: 1 łyżka czosnkowego sosu chili
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól

Sposób przygotowania:

Makaron z wołowiną i warzywami
Wołowinę kroimy w cienkie paseczki i na 30 min. umieszczamy w marynacie. Makaron przygotowujemy wg wskazówek podanych na opakowaniu, odsączamy i kroimy na 4 części. Pieczarki
i dymkę kroimy na plasterki, czosnek siekamy, a marchew ścieramy na grubej tarce. W woku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy na nim grzyby, które następnie przekładamy na talerz. Wok oczyszczamy, rozgrzewamy kolejną łyżkę oleju i wrzucamy mięso. Smażymy stale mieszając, aż zmieni kolor. Dodajemy grzyby, warzywa makaron, a po kolejnej minucie sos. Dokładnie mieszamy.
Smacznego