Sposób przygotowania:
Makaron z zielono-czerwonym sosem i całym udkiem
Mięso umyć, osuszyć. Obrać ze skóry i podzielić ma 3 kawałki. W misce wymieszać warzywko, ocet, majeranek i sól. Dodać mięso i odłożyć na około 30-60 minut do lodówki. W miedzy czasie zrobić sos. Na patelni roztopić margarynę i wrzucić pokrojony na plastry czosnek. Dodać brokuł ( mrożonego nie rozmrażać), dodać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości. Gdy brokuł będzie się dusił marchewkę zetrzeć na dużych oczkach. Paprykę i cukinię pokroić w małą kostkę. Dodać warzywa do na wpół miękkiego brokułu i dusić aż wszystko będzie miękkie. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Do miski przełożyć koncentrat mąkę i 1/2 szklanki wody. Wymieszać i wlać na patelnię. Zagotować i sos gotowy. Udka: Na patelni rozgrzać drugą łyżkę margaryny i obsmażyć kawalki mięsa. Gdy będzie rumiany, przykryć pokrywką i smażyć aż będzie miękkie. W między czasie makaron ugotować do miękkosci i podgrzać sos. Na talerz wyłożyć połowę makaronu, położyć porcję sosu oraz kawałki kurczaka. Smacznego!