Sposób przygotowania:
Makaron zapiekany z jabłkami wg Laury
Makaron ugotować .Rodzynki zalać wrzątkiem ,po chwili odsączyć. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mieszająć dodać śmietanę.
Jabłka obrać ze skóry,pokroić w plastry lub zetrzeć na tarce.
Jabłka wymieszać z makaronem ,dodać rodzynki ,masę jajeczno śmietankową ,cynamon ,dżem.Wszystko wymieszać ,spróbować i ewentualnie dosłodzić.Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 minut w temp 190 stopni
Jabłka obrać ze skóry,pokroić w plastry lub zetrzeć na tarce.
Jabłka wymieszać z makaronem ,dodać rodzynki ,masę jajeczno śmietankową ,cynamon ,dżem.Wszystko wymieszać ,spróbować i ewentualnie dosłodzić.Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 20 minut w temp 190 stopni