Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron zapiekany z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zapiekanka z makaronu z pieczarkami jest smaczna i łatwa do przygotowania

Makaron zapiekany z pieczarkami

Składniki:

Makaron zapiekany z pieczarkami

 

  • 3 cebule szalotki,
  • 2 łyżki oliwy,
  • sól,
  • 1 łyżeczka siekanego tymianku,
  • 30 dag pieczarek,
  • 20 dag kiełbasy,
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 30 dag makaronu

 

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z pieczarkami
Cebulkę drobno posiekać i razem z tymiankiem podsmażyć na oliwie. Następnie wsypać umyte i posiekane w dużą kostkę pieczarki, kiełbasę pokrojoną w plasterki wymieszać, dusić ok 10-15 min. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, wsypać do żaroodpornego naczynia, dodać pieczarki z kiełbasą. Wszystko posypać żółtym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku.