Sposób przygotowania:
Makaron zapiekany ze szparagami i kurczakiem
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Szparagi umyć, odłamać im twarde końcówki. Szparagi przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do nich trochę soli i cukier, zagotować. Gotować ok. 3-4 minuty, odcedzić, przelać zimną wodą. Polędwiczki kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą, posypać przyprawą do mięs,usmażyć z obu stron na rumiano. Ugotowany makaron rozłożyć w naczyniu do zapiekania. Szparagi i mięso pokroić na mniejsze kawałki. Rozłożyć je na makaronie. Posypać pokrojoną w kostkę cebulą. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do sera dodać śmietanę, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Zalać tym makaron z dodatkami. Zapiekać 200 stopniach przez ok. 20-25 minut.