przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Makaron ze szpinakiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Potrawa dzięki której pokochałam szpinak.Moje dziecko też.

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem
Makaron gotujemy aldente.
Jeśli korzystamy ze świeżego szpinaku, musimy go umyć, osuszyć i pokroić. Następnie wrzucamy nasz szpinak na patelnię na rozgrzaną oliwę.Mrożony musi się nam rozpuścić, ten świeży - zmięknąć i zmniejszyć swoją objętość .
Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę (wcześniej drobno posiekaną) oraz posiekany czosnek.
Dodajemy cebulkę i czosnek do szpinaku, chwilke dusimy.
Bazylie rwiemy w rękach na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty składników. Wlewamy śmietanę. Jeśli lubimy, dodajemy pokruszony ser pleśniowy. Przyprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową.
Wykładamy makaron na talerz, polewamy masą szpinakową. Posypujemy startym serem.Ozdabiamy listkiem bazylii.