Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Makaron ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyśmienite połączenie: makaron, feta i szpinak!

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem
Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko oraz doprawiamy pieprzem. Połowę fety (135g) rozgniatamy widelcem i dodajemy do szpinaku dokładnie mieszając. Trzymamy jeszcze minutę na małym ogniu. Na koniec mieszamy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Pozostałą fetę kroimy w kostkę. Układamy zawartość patelni na talerzach i dekorujemy fetowymi kosteczkami. Smacznego!