małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Makaron ze szpinakiem i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron ze szpinakiem i fasolką czerwoną.

Makaron ze szpinakiem i  fasolą

Składniki:

Makaron ze szpinakiem i fasolą

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem i fasolą
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Powinien być aldente. Na patelni rozgrzewamy oliwe i wrzucamy zamrozony szpinak. Czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy i rozgniatamy widelcem. Gdy szpinak sie rozmrozi i bedzie ciepły dodajemy do niego fasolę , pokrojona w drobną kosteczkę cebulę i przeciśniety przez praskę czosnek. Dusimy ok 10 minut. Na koniec doprawimy solą i pieprzem i mieszamy z makaronem. Całość posypujemy startym parmezanem.