Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem i krewetkami
Makaron ugotować al dente wg czasu podanego na opakowaniu w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Krewetki rozmrozić pod strumieniem ciepłej wody, na sicie. Usunąć ogonki (nadusić ogonek i wykręcić).
Na patelni rozgrzać masło dodać krewetki, czosnek, cebulkę, smażyć razem mieszając ok 3 minut. Dodać odciśnięty z wody szpinak, tymianek, chili, doprawić sola i pieprzem. Podgrzać mieszając. Makaron przelać na sito. Osączony przełożyć na patelnię ze szpinakiem i krewetkami, wymieszać. na talerzach dekorować łyżką śmietany, sezamem, chili i posypać jeszcze tymiankiem. Można posypać też obficie parmezanem lub startym żółtym serem.
Na patelni rozgrzać masło dodać krewetki, czosnek, cebulkę, smażyć razem mieszając ok 3 minut. Dodać odciśnięty z wody szpinak, tymianek, chili, doprawić sola i pieprzem. Podgrzać mieszając. Makaron przelać na sito. Osączony przełożyć na patelnię ze szpinakiem i krewetkami, wymieszać. na talerzach dekorować łyżką śmietany, sezamem, chili i posypać jeszcze tymiankiem. Można posypać też obficie parmezanem lub startym żółtym serem.
luna19
nikamona
Darth Vader