Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody.
Kroimy cebulkę w kostkę, pieczarki w dużą kostkę lub plastry. Cebulę wrzucamy do garnka na gorący tłuszcz, kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i wszystko podsmażamy przez ok. 5 minut, następnie dusimy pod przykryciem kolejnych 5 minut.
Do garnka dokładamy szpinak - nie ma konieczności wcześniejszego rozmrażania go. Całość dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, póki szpinak nie ogrzeje się i nie połączy z pieczarkami. Teraz można już zdjąć pokrywę, dodać śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zawartość garnka wymieszaj dokładnie z odcedzonym makaronem, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
Kroimy cebulkę w kostkę, pieczarki w dużą kostkę lub plastry. Cebulę wrzucamy do garnka na gorący tłuszcz, kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i wszystko podsmażamy przez ok. 5 minut, następnie dusimy pod przykryciem kolejnych 5 minut.
Do garnka dokładamy szpinak - nie ma konieczności wcześniejszego rozmrażania go. Całość dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, póki szpinak nie ogrzeje się i nie połączy z pieczarkami. Teraz można już zdjąć pokrywę, dodać śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zawartość garnka wymieszaj dokładnie z odcedzonym makaronem, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!
amadeo