ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Makaronowa potrawka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywny obiad w przysłowiowe 5 minut

Makaronowa potrawka z pieczarkami

Składniki:

Makaronowa potrawka z pieczarkami

 

  • pół opakowania makaronu (świderki, kolanka lub muszelki)
  • 1 kawałek kiełbasy podwawelskiej
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaronowa potrawka z pieczarkami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Kiełbasę kroimy w plasterki, pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy, siekamy na drobno. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i wrzucamy pieczarki. Solimy je. Po chwili dorzucamy kiełbasę i cebulę. Wszystko smażymy. Solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Gdy pieczarki będą miękkie a kiełbasa i cebula podsmażone, mieszamy wszystko z ugotowanym makaronem. Podajemy od razu. Smacznego.