Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z pieczarkami i paprykąPrzygotowanie

Makaron gotujemy al-dente. Odcedzamy.
Pieczarki kroimy w plasterki, cebulkę, cukinię i paprykę w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pieczarki z cebulą, dodajemy pozostałe warzywa i mięso.
Dość mocno doprawiamy i podsmażamy, mieszając.
Składanie

W naczyniu żaroodpornym umieszczamy na dnie makaron, na wierzch dajemy podsmażone warzywa z mięsem.
Zalewa

Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy mleko. Doprawiamy do smaku i dość dokładnie rozbijamy. Zalewamy całą zapiekankę.
Pieczenie

Na wierzchu zapiekanki posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok 0,5 godziny.