Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z tuńczykiem i szpinakiem
Wysmaruj masłem naczynie żaroodporne. Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Pieczarki obierz i pokrój w plastry. Szpinak jeżeli jest mrożony odmróź i odciśnij z nadmiaru wody.
Tuńczyk również odcedź z wody.
Wszystkie te składniki wrzuć do naczynia, dopraw odrobiną mielonej gałki muszkatołowej, pieprzu i soli. Zapiekaj 20 minut w 180°C, po czym posyp całość parmezanem i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Smacznego.
Tuńczyk również odcedź z wody.
Wszystkie te składniki wrzuć do naczynia, dopraw odrobiną mielonej gałki muszkatołowej, pieprzu i soli. Zapiekaj 20 minut w 180°C, po czym posyp całość parmezanem i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Smacznego.