Sposób przygotowania:
naleśniki a'la bolognese
Składniki na ciasto dokładnie zmiksować i smażyć na rozgrzanym oleju cieniutkie naleśniki. Cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek obrac i przecisnąć przez praskę. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, a gdy się zeszkli pieczarki, czosnek i mięso, smażyć razem mieszająć aż mięso nabierze brązowego koloru, wtedy dosać pomidory wraz z zalewą. Doprawić solą pieprzem, oregano i bazylią. Smażyć co jakiś czas mieszając do momentu aż sos się zredukuje. Za pomocą łyżki nakładać farsz na każdego naleśnika i zwijać w rulon. Naleśniki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i obłożyć serem żółtym pokrojonym w paski. Zapiekać razem ok 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ulubioną surówką.