Sposób przygotowania:
Makaronowa pizza z wieprzowiną
Cebulę obrać, pokroić w piórka.Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Mięso wrzucić na rozgrzany w brytfance olej, chwilę podsmażać. Do mięsa wrzucić pokrojone w półplasterki pieczarki, cebulę, mieloną paprykę, zioła prowansalskie, przyprawę do grilla, curry i trochę soli czosnkowej. Wymieszać. Podsmażać razem ok. 5 minut, co chwilę mieszając. Do mięsa z grzybami wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem ok. 40 minut, następnie odparować prawie cały płyn. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Okrągłą, płaską foremkę (ok. 27 cm) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Rozłożyć w niej ugotowany makaron. Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, dokładnie wymieszać z jogurtem greckim i mlekiem. 10 dkg sera zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do jajek razem z odrobiną soli i pieprzu, wymieszać. Jajeczno-serową masą zalać makaron w foremce. Piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Koncentrat pomidorowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem (2 łyżki) i odrobiną soli. Sos pomidorowy rozsmarować na podpieczonym makaronowym spodzie. Na tym rozłożyć mięso z grzybami, ułożyć listki bazylii. Resztę sera zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozłożyć na mięsie. Piec w tej samej temperaturze kolejne 25 minut. Podawać np.z ketchupem.