Sposób przygotowania:
Makaronowe muszle z pieczarkami i seremETAP 1:
Makaronowe muszle ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wyjąć delikatnie zostawić do wystudzenia.
Kiełbasę, pieczarki, czosnek i cebulę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce.
Na patelni rozpuścić masło , zeszklić cebulę z czosnkiem po chwili dodać pieczarki i kiełbasę.
Całość smażyć około 7 minut. Doprawić do smaku solą, chili i pieprzem. Ostudzony farsz wymieszać z połową sera.
ETAP 2:
Muszle nadziewać farszem ułożyć obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posypać resztą sera i zapiekać w 180*c 10 minut. Podawać gorące posypane natką.
lukrowanepierniczki
biedroneczki
mocsłodkości
2milutka