Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Makaronowy łosoś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

danie dla dbających o linię i nie mających czasu na gotowanie

Makaronowy łosoś

Składniki:

Makaronowy łosoś

 

  • 25 dag makaronu rurki lub kolanka
  • 15-20 dag łososia norweskiego
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek świeżego masła
  • 5 łyżek słodkiej śmietany
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 1/2 łyżki posiekanego koperku zostawiamy kilka gałązek do dekoracji
  • pieprz najlepiej świeżo zmielony

 

Sposób przygotowania:

Makaronowy łosoś
Makaron gotujemy al dente. łososia kroimy w cienkie paseczki. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masełko do którego wlewamy powoli śmietanę delikatnie mieszając. Wkładamy zmiażdżony czosnek doprawiamy do smaku. Chwilkę smażymy mieszając. Do tak uzyskanego sosu wkładamy makaron, wymieszać. Podajemy w ogrzanej wazie lub innym naczyniu. Na samym wierzchu układamy paseczki łososia i jeśli lubisz posyp startym serem. Udekoruj gałązkami koperku.

Tagi:

makaron