nunciaaa

nunciaaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Makiełki 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i pyszne danie świąteczne

Makiełki 3 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makiełki 3

 

  • 8 bułek
  • 20 dkg maku
  • mała paczka rodzynek
  • olejek migdałowy
  • 2 litry mleka
  • 1 szkl. cukru(do smaku)

Sposób przygotowania:

Makiełki 3
Mak parzymy zostawiamy na noc na drugi dzień przekręcamy przez maszynkę. Bułkę kroimy w kostkę, rodzynki zaparzyć. Pokrojona bułkę włożyć do garnka dodać mak ,odsączone rodzynki, olejek migdałowy i cukier. To wszystko zalać gotowanym mlekiem i dobrze wymieszać. Zostawić do ostygnięcia.Najlepiej smakują na zimno
Makiełki 3
Tutaj na zdjęciu pokazane jest jak trzeba kroić bułkę

Tagi:

mak