Sposób przygotowania:
Makowe torciki z krememETAP 1:
Całe jajka ubić z cukrem do białości, następnie do jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie całość wymieszać.
Mak i olej dodać do ciasta na sam koniec i delikatnie ze sobą połączyć.
ETAP 2:
Ciasto przelać do wyłożonej papierem blaszki ( 33 cm na 22 cm)i piec w temp. 180 st około 30 minut po upieczeniu ciasto wystudzić i przekroić na dwa blaty które nasączyć kawą.
ETAP 3:
Krem do karpatki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu ja miałam krem błyskawiczny robiony w 5 minut i był bardzo smaczny.
Przygotowanym kremem posmarować spód ciasta
ETAP 4:
na kremie ułożyć wydrylowane wiśnie i przykryć drugim plackiem.
Czekoladę rozpuścić z dodatkiem 2-3 łyżek mleka i polać nią wierzch ciasta, odstawić do zastygnięcia
ETAP 5:
przed podaniem ozdobić kleksem z bitej śmietany, wcześniej śmietanę należy ubić z cukrem pudrem i śmietan fiksem