Sposób przygotowania:
Makowiec 2
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne pokroić -skropić sokiem z cytryny. Masło' cukier, kakao i mleko włożyć do rondelka i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, do chwili, gdy powstanie jednolita masa. odłożyć pół szklanki na polewę. Do pozostałej masy dodawać, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz sztywną pianę z białek, mieszając. Ciasto przełożyć, do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką po- dłużnej blachy, na wierzchu położyć obrane i pokrojone owoce Wstawić do nagrzanego piekamika (180-200"C) i piec około godziny. ostudzone ciasto polać pozostawioną polewą.
Bomika
edytaha
Polpal
bajtek
msewka
Czy do gorącej masy dodajesz mąkę i ubite białka? Bo chyba wypadałoby ją przestudzić,nie uważasz? I składniki polewy należałoby podgrzać, bo chyba jej nie rozprowadzisz po taki czasie.
Ani to makowiec,ani dobry murzynek.Jak na arcymistrza kuchni kiepściutko.