mysliwa

mysliwa

Szef Kuchni
[Przepisów: 16]

Makowiec na biszkopcie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

mozna uzyc gotowej masy makowej

Makowiec na biszkopcie

Składniki:

Makowiec na biszkopcie

 

  • Ciasto:
  • 4 jajka
  • 1szklanka cukru
  • 4 lyzki oliwy lub oleju
  • 1 szklanka maki
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1 1/2 szklanki maku[jesli gotowy to ok. 2 1/2 szklanki]
  • 3jajka
  • 2 lyzeczki maki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 kostka margaryny
  • zapach migdalowy

Sposób przygotowania:

Makowiec na biszkopcie
Bialka ubic z cukrem na sztywna piane.Dodac zoltka+make+oliwe+proszek do pieczenia i wolno wymieszac.Piec ok.30minut w temp.180st.C Masa: Mak polaczyc z jajkami,maka ziemniaczana i zapachem migdalowym.Zagotowac margaryne i nie zdejmujac z ognia dodac mase makowa,wczesniej polaczona z wszystkimi skladnikami.Goracoa masa przelozyc ciasto.Na koniec mozna polac polewa czekoladowa i posypac platkami migdalowymi. (Ciasto najlepiej jak upieczone poprzedniego dnia.) Smacznego!!!::)