Sposób przygotowania:
Makowiec, piegusek
Opłukany w ciepłej wodzie mak starannie odsączamy. Masło oraz 3/4 szklanki cukru roztapiamy nie doprowadzając do wrzenia.,Dodajemy do tego mak. Podgrzewamy kilka minut, mieszając, następnie zdejmujemy z ognia. Odstawiamy do wystudzenia.Żółtka ucieramy na puszystą masę razem z pozostałym cukrem.Dodajemy do zimnej masy makowej. Przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dosypujemy do maku. Dodajemy szczyptę soli i aromat, po czym mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę Ostrożnie łączymy ją z masą makową. Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki keksowej. Pieczemy ciasto w temperaturze 180 stopni ok. 50 minut. Przed wyjęciem nakłuwamy ciasto patyczkiem. Jeśli jest suchy-ciasto jest upieczone. Jeśli nie - podpiekamy je jeszcze chwilkę.
edytaha
przejs
a żebyś wiedziałą :D
ale by się chłopak załamał, jakby się dowiedział że jest za słaby na główna strone na gotujmy :D
edytaha
Nie ma co się załamywać, zdjęcie eleganckie, należy mu się buziak :)
przejs
Nic mu nie mówiłam, ale buziaka przekaże :D