jozefinacz

jozefinacz

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Makron z sosem szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie dla miłośników szpinaku.

Makron z sosem szpinakowym

Składniki:

Makron z sosem szpinakowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makron z sosem szpinakowym
Makaron należy ugotować al dente z odrobiną soli. Liście szpinaku opłukać z piachu dwa razy. Następnie odłamać łodygi szpinaku. Liście podrzeć na mniejsze części i ugotować na parze z odrobiną soli. W rozgrzanym rondelku z masłem smażyć szpinak, odparować go z wody. Następnie do szpinaku dodać dwa ząbki czosnku całość smażyć mieszając. Szpinak doprawić do smaku solą i pieprzem. Ogień pod szpinakiem zmniejszyć i dodać śmietanę, całość zamieszać i gotować tak długo, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Makaron podawać z gotowym sosem.