LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Małdrzyki smażone z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne placuszki smażone , idealne na obiad lub kolacje.

Małdrzyki smażone z cebulką

Składniki:

Małdrzyki smażone z cebulką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Małdrzyki smażone z cebulką
Twaróg utrzyj z jajkiem i żółtkiem oraz stopionym masłem, przypraw do smaku. Dodaj tyle mąki ,aby łatwo było formować łyżką małe placuszki. Dobrze wymieszaj. Smaż placuszki na rozgrzanym maśle. Cebule obierz, pokrój w kostke i podsmaż na masełku. Podawaj gorące małdrzyki polane kwaśną śmietaną lub przesmażoną na maśle cebulką.