iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Małe pierożki z pieczarkami i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Małe podsmażane na masełku klarowanym pierożki. Farsz z mięsa gotowanego , mielonego z dodatkiem pieczarek.

Małe pierożki z pieczarkami i mięsem

Składniki:

Małe pierożki z pieczarkami i mięsem

 

  • łopatka ok 1 kg

 

 

  • cebula 2 szt

 

 

 

 

  • sól pieprz do smaku

 

 

  • ciasto

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Małe pierożki z pieczarkami i mięsem
Robimy ciasto. Mleko zagotowujemy z masłem. Gorące wlewamy do mąki z dodatkiem soli do smaku. Wyrabiamy ciepłe ciasto. Odstawiamy do ostygnięcia.Mięso na farsz kroimy w kostkę i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.Miękkie mięso studzimy i mielimy . Pieczarki ścieramy na tarce , cebulę siekamy i podsmażamy na masełku klarowanym. Dodajemy podsmażone grzybki do mięsa. Wyrabiamy farsz mieszając dobrze i doprawiając wyciśniętym czosnkiem , solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy , wycinamy małe kółka i nakładamy farsz. Sklejamy. Gotujemy w osolonej wodzie. Harujemy w zimnej wodzie. Podsmażamy na klarowanym masełku.

Tagi:

ciasto