aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

małe sajgonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

troche chinszczyzny w kilka minut

małe sajgonki

Składniki:

małe sajgonki

 

  • 6 naleśniki,
  • 100 g pędy bambusa,
  • 30 g grzyby moon,
  • 100 g biała kapusta,
  • 1/2 marchew,
  • 1 lyzka sos sojowy

Sposób przygotowania:

małe sajgonki
Naleśniki robimy według tradycyjnego przepisu. Skłądniki do farszu sajgonek tj.pędy bambusa, grzyby, poszatkowana kapuste i starta marchewke podsmazamy na woku na malej ilosci oleju. Smazymy ok 15 min, az warzywa beda lekko przyrumienione. Dodajemy sos sojowy. Taki farsz wkladamy w nalesniki, kroimy na male kawalki i podsmazamy na patelni.