Sposób przygotowania:
Malinka z masą śmietanową
Ciasto: Żółtka ucieram z cukrami, stopniowo dodaję miękką margarynę, dalej ucieram. Mieszam z mąką i proszkiem. Ciasto dzielę na pół. Wykładam do dwóch blach (23 x 36 cm) wyłożonych papierem do pieczenia. Beza: Białka ubijam z cukrem na sztywno. Wykładam pianę na obydwa ciasta, jedno ciasto z pianą posypuję płatkami migdałowymi. Piekę ok. 25 minut w 180*C. Masa: śmietanę ubijam z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Galaretka: Maliny myję, osuszam i miksuję. Galaretki rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Zmiksowane maliny łączę z ostudzoną galaretką. Odstawiam do stężenia. Na ciasto bez migdałów wykładam połowę masy śmietanowej, tężejącą galaretkę, resztę masy śmietanowej i całość przykrywam ciastem z migdałami. Wstawiam do lodówki.
czekoladka_m