Sposób przygotowania:
Malinkowy zawrót głowy
CIASTO: margarynę dać do miski. Zacząć ucierać. Dodać cukier puder i cukier wanilinowy a następnie żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę, podzielić na dwie części i wyłożyć na brytfanny. Pianę ubić z białek i dodać cukier puder. Tak powstałą gęstą pianę podzielić na dwie części wyłożyć na ciasta. Piec ok. 25 minut jeden. Potem włożyć drugi. Oba upiec i ostudzić. Przygotować galaretkę jak na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. MASA: śmietanę ubić, dodać cukier puder i rozrobioną żelatynę (wg przepisu na opakowaniu). Połowę masy wyłożyć na jeden placek. Następnie tężejącą galaretkę połączyć z malinami. Zmiksować, żeby maliny się rozpadły. Wyłożyć taką masę na masę ze śmietany. Na to wyłożyć drugą połowę masy śmietanowej. Przykryć drugim plackiem i posypać cukrem pudrem. Wstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Smacznego.
Majcia