Sposób przygotowania:
Malinowa chmurka
Białka ubić na sztywno, w trakcie ubijania dosypywać cukier, następnie do sztywnej bezy z białek dodawać po jednym żółtku i mieszać na małych obrotach miksera. Maki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej małymi porcjami i cały czas mieszając na małych obrotach. Ciasto przełożyć do blaszki ( 33 cm na 22 cm)wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180st około 30 minut.
Galaretki rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawić do wystudzenia. Na upieczonym i wystudzonym cieście wysypać równo malinki i zalać je gęstniejącą galaretka malinową, odstawić do lodówki do zastygnięcia galaretki.
Żelatynę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodać ja do ubitej na sztywno śmietany z dodatkiem cukru pudru, przygotowana śmietanę wyłożyć na zastygnięta galaretkę i po wierzchu posypać wiórkami z białej czekolady, ponownie odstawić do zastygnięcia.
Galaretki rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawić do wystudzenia. Na upieczonym i wystudzonym cieście wysypać równo malinki i zalać je gęstniejącą galaretka malinową, odstawić do lodówki do zastygnięcia galaretki.
Żelatynę rozpuścić zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodać ja do ubitej na sztywno śmietany z dodatkiem cukru pudru, przygotowana śmietanę wyłożyć na zastygnięta galaretkę i po wierzchu posypać wiórkami z białej czekolady, ponownie odstawić do zastygnięcia.